Apple ztratil status nejinovativnější společnosti na světě

//Apple ztratil status nejinovativnější společnosti na světě

Apple ztratil status nejinovativnější společnosti na světě

Americký časopis Fast Company představil pořadí nejinovativnějších společností za rok 2018. Je pozoruhodné, že Apple získal pouze 17. místo v seznamu, ale ještě před rokem společnost držela první místo. Tentokrát byl rating veden čínskou společností Meituan Dianping, která kombinuje několik služeb najednou: hledání restaurací, rezervace hotelů, objednávání potravin a zboží.
Celkově obsahuje seznam přibližně 50 společností. Podle časopisu byla hlavní inovací v Apple v roce 2018 procesor Apple A12 – první čip v průmyslu, vyrobený na 7-nanometrovém procesu. Ale navzdory tomu společnost ztratila 16 pozic v seznamu.

V roce 2017 se společnost Apple podařilo úspěšněji – společnost byla na prvním místě v žebříčku nejvíce inovativních firem na světě. Tento úspěch byl dosažen díky včasnému uvolnění průlomových bezdrátových sluchátek iPhone X a AirPods. Je pravda, že společnost nebyla schopna si udržet vedoucí pozici.

Podle odborníků bylo 2018 selhání pro Apple – nedočkali jsme se na něco opravdu inovativního. Zajímavé je, že takové technologické giganty jako Google, Huawei a Samsung byly úplně mimo seznam.

Podle společnosti Fast Company deset nejvíce inovativních společností na světě v roce 2018 jsou tyhle:

Meituan Dianping – platforma, která zjednodušuje práci služeb při objednávání potravin, dodávání zboží, hledání restaurací, rezervace hotelů a vstupenek na film.
Grab – malajská společnost která nabízí taxi služby a logistiku,
NBA – národní basketbalová asociace.
Společnost Walt Disney je jedním z největších finančních konglomerátů zábavního průmyslu na světě.
Stitch Fix – online služba předplatného v USA
Sweetgreen – americká síť fast foodu,
Apeel Sciences – společnost, která vytváří ochranné nátěry pro ovoce a zeleninu na bázi avokáda, aby prodloužila jejich trvanlivost.
Square – americká technologická společnost, která vyvíjí řešení pro přijímání a zpracování elektronických plateb.
Oatly – švédský výrobce potravin, hlavním produktem je ovsené mléko.
Twitch – slavná vysílací platforma.

2019-02-26T13:28:58+01:0026 února, 2019|news|