Režim zotavení, obnovy a DFU režim na iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, XR, 11, 11 Pro,11 Pro Max

//Režim zotavení, obnovy a DFU režim na iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, XR, 11, 11 Pro,11 Pro Max

Režim zotavení, obnovy a DFU režim na iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, XR, 11, 11 Pro,11 Pro Max

DFU
V tomto textu vám popíšeme postupy a kombinace, pomocí kterých můžete váš telefon restartovat natvrdo, aktivovat režim obnovy nebo režim DFU, a to na iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max 11, 11 Pro, 11 Pro Max nebo XR. Koneckonců, tyto postupy se od časů iPhone 7, 7 Plus změnily!

Bez ohledu na to, jak budete držet váš iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max nebo XR ve svých rukou, už nikdy nebudete muset hádat co musíte stisknout k tomu, abyste iPhone restartovali tzv. natvrdo, nebo uvedli do režimu obnovy DFU pro aktualizaci či reinstalaci Firmware na svém zařízení. Pravděpodobně to je taky jeden z důvodů, který vás zavedl na naše stránky.

Nyní vám ukážeme, jak vynutit tvrdý restart, aktivovat režim zotavení nebo režim DFU na modelech iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max nebo XR.

Ještě předtím, než se ponoříme do podrobností, podívejme se znovu na názvy tlačítek na příkladu iPhonu Xs. Nyní se tlačítko zapnutí / zamknutí nazývá Side button, tedy postranní tlačítko. Tento termín pro označení budeme používat i dále v textu. Tlačítka pro zvýšení hlasitosti plus (+) / pro snížení hlasitosti minus (-) zůstávají nezměněna.

Kruhové tlačítko, či jinak Home button, na který jste byli zvyklí u dřívějších modelů, se ze zřejmých důvodů na iPhone X neobjevilo, stále je však na zařízeních iPhone 8/8 Plus. Přesto jsou kombinace tlačítek pro oba modely iPhone identické jako u modelů X, Xs atd.

DFU

Jak natvrdo restartovat iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max

Řekněme, že váš iPhone zamrzne nebo začnou selhávat některé funkce, anebo se vůbec nezapne. Chcete-li jej vrátit do funkčního stavu, musíte provést vynucený restart. Zapomeňte (pokud jste předtím znali) na jakékoli jiné kombinace tlačítek a postupujte přesně podle následujících pokynů krok za krokem níže.

Nová kombinace tlačítek pro restartování iPhone vyžaduje trochu více manuální obratnosti. Pokud to nefunguje poprvé, zkuste to znovu.

KROK 1 – Stiskněte a rychle pusťte tlačítko pro zvýšení hlasitosti plus (+). Poté stiskněte a rychle pusťte tlačítko pro snížení hlasitosti minus (-).

KROK 2 – Nyní přidržte a podržte postranní tlačítko, dokud se na obrazovce iPhone nezobrazí jablko.

Tlačítka musíte zmáčknout přesně v této kombinaci!

Tolik k tvrdému restartu. Nevyšlo to? Zkuste být více hbití a zkuste to znovu!

Režim zotavení v iPhone X a starších

Nyní si uvedeme možnosti, kdy je nutné aktivovat režim zotavení v iPhone X a u starších modelů. To provedeme takto:

KROK 1 – Musíte mít na svém počítači nainstalovanou nejnovější verzi iTunes.

KROK 2 – Pokud je spuštěn iTunes, zavřete jej. Připojte iPhone kabelem k počítači a spusťte iTunes.

KROK 3 – Nyní postupujte analogicky jako v předchozí části. Stiskněte a pusťte tlačítko pro zvýšení hlasitosti plus (+), poté stiskněte a pusťte tlačítko pro snížení hlasitosti minus (-)

KROK 4 – Zmáčkněte postranní tlačítko a podržte jej, dokud se na obrazovce iPhone nezobrazí obrázek kabelu a ikony iTunes. Pokud se na obrazovce nejprve zobrazí jablko, nebuďte překvapeni.

Režim zotavení, obnovy a DFU

Držte postranní tlačítko, dokud neobdržíte potvrzení o úspěšně aktivovaném režimu obnovy.

KROK 5 – V okně iTunes by se měla objevit odpovídající zpráva, která nabídne firmware iPhone Obnovit (se ztrátou všech dat) nebo Aktualizovat (bez ztráty dat).

DFU

K zařízením iPhone X a starším v režimu zotavení je to vše, nyní přecházíme k nejobtížnějšímu režimu DFU.

 

Režim DFU na iPhone Xs,Xs max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max

Dostali jsme se k režimu DFU (Device Firmware Update). Pokud vynucené restartování nepomohlo a režim obnovy není aktivován, režim DFU je poslední možnost, kterou můžete vyzkoušet doma bez servisu.

Při obnovování zařízení v režimu DFU bude do telefonu nainstalován operační systém iOs „od nuly“. Všechny informace uložené v telefonu budou ztraceny.

Režim DFU může pomoci v případech, kdy se iPhone ve fázi startu dostane do cyklické smyčky nebo pravidelně zobrazuje modrou / červenou obrazovku „smrti“.

Vřele doporučujeme si pozorně přečíst všechny níže uvedené kroky, aby bylo jasné, v jakém pořadí a na jak dlouho je nutné stisknout to či ono tlačítko. Pro vstup do režimu DFU na iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max musíte udělat následující:

KROK 1 – Připojte svůj iPhone k počítači a spusťte iTunes. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi iTunes.

KROK 2 – Stiskněte a pusťte tlačítko pro zvýšení zvuku plus (+), pak stiskněte a pusťte tlačítko snížení zvuku minus (-) a poté zmáčkněte postranní tlačítko a přidržte jej, dokud obrazovka nezmizí.

KROK 3 – Stiskněte a přidržte současně postranní tlačítko a tlačítko snížení hlasitosti zvuku (minus) po dobu 5 sekund.

KROK 4 – Poté pusťte postranní tlačítko a současně držte tlačítko snížení zvuku minus (-) po dobu dalších 15 sekund.

KROK 5 – V okně programu iTunes by se měla objevit zpráva, že iPhone byl detekován v režimu obnovy. Obrazovka na iPhone by měla zůstat vypnutá.

KROK 6 – Pokud se po výše uvedených krocích nic nestalo nebo se na obrazovce iPhone něco objevilo, špatně jste spočítali čas v sekundách. Vraťte se tedy na KROK 1 a zkuste to znovu.

To je vše. Ve skutečnosti je aktivace režimu DFU na iPhone Xs a novějších stejná jako i na starších modelech iPhone, ale režim restartu a obnovy je již nový.

 

 

případě jakýchkoliv doplňujících dotazů se prosím na mě neváhejte obrátit. kontakty naleznete zde 

Můžete nás sledovat na Instagramu

2020-04-17T20:05:27+01:0015 dubna, 2020|news|