Apple Pay začal fungovat v Česku 19 února

//Apple Pay začal fungovat v Česku 19 února

Apple Pay začal fungovat v Česku 19 února

Na začátku se k systému připojí pět banka a jeden startup.
Apple Pay začne fungovatv Česku 19 února.

jedním z nejvíce očekávaných zážitků letošního roku, z hlediska českých majitelů iPhone, uskuteční se za deset dnů.
Spuštění platebního servisů Apple Pay Pay, je zaplavován na úterý 19 února.
Tahle informace přišla od par finančních struktur, včetně asociací platebních karet.

Systém mobilních plateb z korporací Apple pracuje tak že probíhá očíslování platebních karet uživatelů, díky čemu v obchodě můžeme platit i ne jen fyzickou kartou, ale i smartphonem nebo hodinkami s operační systémem iOS – tak, jak už přez rok se dá platit v Česku telefonem s androidem.

Jedním z prvních kdo se připojí k systému, budou pravděpodobně pět bank (Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, mBank, Air bank) a český startup Twisto. Ti kterých nezahrne první vlna, budou muset počkat minimálně pár měsíců. Další informační okno CzechCrunch.cz, Apple otevře v létě.

Twista, která je součástí tradičního bankového systému, to znamená že zaprvé, přednost před britským konkurentem Revolut, který ani v České republice ani v jiné zemi s Apple Pay pracovat nebude. Zadruhé, možnost přilákat klienty jiných bank.

Ty kteří nebudou chtít měnit banku kvůli Apple Pay, můžou si založit účet v Twistu a platit přes něj.

Navíc, z slov řiditele společnosti Michala Šmidy, už v letošním roce, uživatelům bude nabídnuta možnost uložení svých karet přímo v Twistu, což ještě víc usnadní procedury.

Zatím je otázkou, jestliže budou všechny banky od začátku používání Apple Pay v České republice podporovat jak karty Visa, tak i MasterCard. No a poslední seznam úvěrových organizací, kteří budou přidány do systému, mohou být v posledním okamžiku sníženy – už se to v Apple stávalo.

Vlastně, ČSOB už vyhlásila ve svém Tvitru že plánuje připojení k systému až na konec roku. Raiffeisenbank oznámila že chce trefit do druhé vlny, ale kdy přesně není jasný. Situace s Fio Bank, Creditas a Equa bank není jasná: na dotaz od CzechCrunch.cz tam neodpověděli. Ale můžeme předpokládat, že všichni se chystají poskytnout službu v nynešním roce.

2019-02-21T16:51:47+01:0021 února, 2019|news|