iPhone 7 a 7 Plus-nefunguje mikrofon a sluchátko při volání

//iPhone 7 a 7 Plus-nefunguje mikrofon a sluchátko při volání

iPhone 7 a 7 Plus-nefunguje mikrofon a sluchátko při volání

Jak se projevuje porucha u iPhone 7 a 7 Plus když nefunguje audio? 

  • Mikrofon a sluchátko během hovoru nefungují současně
  • Restartování iPhone trvá příliš dlouho
  • Tlačítko aktivace hlasitého hovoru není aktivní
  • Během hovoru je slyšet šum a praskání
iPhone 7 a 7 Plus nefunguje audio

iPhone 7 a 7 Plus nefunguje audio

Fotografie ukazuje, že tlačítko zapnutí hlasitého režimu není aktivní. Pokud vidíte takový obrázek na vašem iPhone při vytáčení hovoru, pak se musíte obrátit na servisní středisko. 

Vyhněte se rozbití zvukového kodeku!

Podle našich pozorování je hlavním důvodem selhání audio kodeku mechanické poškození způsobené pádem. Jinými slovy, závada nastane po pádu nebo nárazu. Často můžeme pozorovat promáčknutí na hliníkovém těle iPhonu nebo praskliny na skle u zařízení, které nám přinášejí zákazníci k opravě.

Stává se, že po výměně nefunkčního displeje uplyne nějaká doba a přestane jít zvuk. Je to důsledek minulých pádů daného zařízení, a nikoliv problém způsobený výměnou displeje a předchozím zásahem technika. 

IPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou obzvláště náchylné k problémům se zvukovým kodekem.

U modelu IPhone 6S je mnohem méně oprav tohoto charakteru, i když čipy jsou absolutně totožné s označením 338S00105. Proto jsme došli k závěru, že vznikající porucha je konstrukční vada a platí pouze pro novější modely iPhone. 

Jak identifikovat nefunkční zvukový kodek samostatně

Chcete-li přesně určit poruchu zvukového kodeku, musíte zkontrolovat několik parametrů a provozních režimů ve vašem iPhone.

  1. Takže pokud na iPhone 7 či 7 plus zvuk zmizel a vy nikoho neslyšíte a zároveň nikdo neslyší vás-zkontrolujte síťku chránící sluchátko a také ochrannou síťku u mikrofonu. Je totiž možné, že se ucpaly a jsou pokryté nečistotami, které nepropouští zvuk ven. V tomto případě je nutné čištění nebo výměna oněch sítěk. 
  2. Restartujte zařízení, mohlo dojít k selhání softwaru a po restartu mikrofon a reproduktor se opraví sám. Pokud ovšem iPhonu trvá příliš dlouho než se restartuje, jedná se o varovný signál indikující závadu audio kodeku na základní desce.
  3. Zkuste volat na libovolné číslo a zkuste zapnout hlasitý odposlech. Pokud tlačítko odposlechu není aktivní, jedná se o další příznak závady audio kodeku a problém na základní desce.

Jak opravit problém se zvukem na iPhone 7 a 7 plus?

Musíte kontaktovat servisní středisko a provést diagnostiku. Technik musí prozkoumat zařízení a nabídnout řešení problému. Ve většině případů bude třeba obnovit stopy a kontakty na základní desce a provést buď výměnu nebo tzv. reballing audio kodeku.

iPhone 7 a 7 Plus nefunguje audio

iPhone 7 a 7 Plus nefunguje audio

 

 

 

 

 

 

 

Takto vypadá čip, který byl odpájen ze základní desky 

Kolik stojí oprava zvukového kodeku v zařízení iPhone 7 a 7 Plus?

Náklady na výměnu audio kodekuv zařízení iPhone 7 a 7 plus a ceny za další služby, v sekci Služby / Ceník     

Případě jakýchkoliv doplňujících dotazů se prosím na mě neváhejte obrátit. kontakty naleznete zde 

Můžete nás sledovat na Instagramu

2020-06-08T16:27:41+01:008 června, 2020|news|