Výměna displeje na iPhone X / XS: Podrobný popis 

//Výměna displeje na iPhone X / XS: Podrobný popis 

Výměna displeje na iPhone X / XS: Podrobný popis 

 

     Praskliny a škrábance na obrazovce, nefunkční nebo pouze částečně funkční dotyk, jsou docela běžné problémy, se kterými se majitelé Apple zařízení potkávájí. Náhodný pád smartphonu může zapříčinit to, že budete nucení bez prodlení jít do servisu na opravu. Jak dlouho tento úkon trvá, jak vyměnit displej a jaké nástroje používají technici při své práci? 

     Výměna displeje iPhone X: čím začít? 

     Oprava není nikterak náročná, pokud máte předchozí zkušenosti s opravami Apple techniky. V první fázi budete potřebovat šroubovák Pentalobe – s jeho pomocí vyšroubujte šrouby ve spodní části telefonu. Chcete-li dále otevřít iPhone X, musíte zařízení nejprve opatrně po obvodu nahřát fénem – z výroby se uvnitř po obvodu konstrukce používá lepidlo k zajištění odolnosti proti vniknutí prachu a vlhkosti. Pokud se však iPhone až moc přehřeje, mohou se poškodit vnitřní komponenty, proto je důležité jednat rychle, a s maximální možnou opatrnosti. 

    Po odstranění lepidla se telefon opatrně otevře. K tomu se používá speciální podběrák s tenkou, ostrou čepelí a plastová špachtle. 

     Důležité! iPhone X lze otevřít pouze zleva doprava, jinak by mohlo dojít k poškození kabelů displeje či flex kabelu sluchátka. 

     Krycí panel konektorů displeje je opatřen 5 šrouby (2 z nich jsou různé délky, a proto je důležité, aby nedošlo k jejich záměně). Šrouby se odstraní pomocí tříbodového šroubováku. Po sejmutí ochranného krytu se odpojí baterie od základní desky. Pokud tento krok přeskočíte, může dojít ke zkratu na základní desce. Poté jsou konektory a flex kabel sluchátka opatrně odpojeny od desky. 

     Důležité! I sebemenší neopatrnost může flex kabel sluchátka poškodit. Díky tomuto v budoucnu nebude funkce rozpoznávání obličeje (Face ID) a funkce True Tone k dispozici, i když bude tento prvek nahrazen novým dílem. Face ID a True Tone funguje pouze s původním flex kabelem sluchátka, který je párován k procesoru. 

    Ochranný kryt flex kabelů displeje a flex kabelu sluchátka je nutné odšroubovat pomalu a kvalitním magnetickým šroubovákem. Koneckonců, bez něj vám může šroubovák sklouznout a poškodit nejen kabely displeje a sluchátka, ale také odlomit část základní desky nebo prorazit izolaci baterie, což může způsobit vznícení lithia, pokud dovnitř vnikne kyslík. 

     Důležité funkce související s opravou displeje iPhone X. 

     Zavedení technologie True Tone se stalo další důležitou funkci u všech nových modelů iPhone. Po výměně displeje tato funkce nebude fungovat ani pokud budou použity originální díly – displej. To je způsobeno skutečnosti, že každý displej od modelu iPhone 8 a výše je určen pro ten konkrétní telefon, na němž je namontován z výroby. 

     Chcete-li obnovit funkci True Tone, potřebujete speciální programátor, který načte data z původního displeje a přenese je na nový displej.

     Obecně vzato je poměrně obtížné vyměnit displej na těchto iPhonech samostatně. Tento úkon vyžaduje nejen zkušenosti a znalosti základních detailů při opravě Apple zařízení, ale zároveň je potřeba vlastnit speciální vybavení aby oprava proběhla korektně. Snaha ušetřit peníze za odborný servis často vede k vážnému poškození důležitých komponent, jako například skvrny na obrazovce, nebo může být narušen provoz základních funkcí jako Face ID a True Tone, nebo třeba po výměně displeje ten úplně nepřilne k tělu telefonu. Proto je lepší svěřit opravu odborníkům – pouze v tomto případě můžete získat potřebnou záruku kvality a především i po opravě plně funkční iPhone. 

     Pokud se i přesto rozhodnete vyměnit si displej sami, můžete si jej u nás zakoupit prostřednictvím kontaktu přes emailovou adresu info@i-fix.cz 

     Pokud nám chcete tuto práci svěřit, pak zde naleznete ceník oprav. 

Na originální náhradní díly poskytujeme záruku 1 rok, na díly neoriginální 6 měsíců. 

V případě jakýchkoliv dotazů se prosím na nás neváhejte obrátit. kontakty naleznete zde

 

2021-07-03T13:10:46+01:0025 června, 2021|news|