Zakladatel Huawei mluvil v obraně Apple před Číňany

//Zakladatel Huawei mluvil v obraně Apple před Číňany

Zakladatel Huawei mluvil v obraně Apple před Číňany

Sankce, které USA uložily společnosti Huawei a zbavily ji možnosti spolupráce s americkými korporacemi, vedly k neočekávaným důsledkům. Společnost Huawei je nejen ohrožena, ale Apple také čelil bojkotu svých produktů místním obyvatelstvem, které se tak rozhodlo vyjádřit solidaritu s domácím výrobcem. Ale Ren Zhenfey, zakladatel Huawei a dlouholetý fanoušek technologie Apple, dal jasně najevo, že to není nejlepší cesta ven.

Zhengfei neumožňuje, aby byla technologie Apple v Číně zakázána za pomstu. Podle něj to, co se stalo s Huawei, ji určitě zasáhne, ale tato rána nebude stačit na to, aby se společnost rozbila a zničila její podnikání. Proto říká Zhengfey, že by bylo hloupé začít pomstít společnost, která nemá nic společného s tím, co se děje.

Apple vs Huawei

Za prvé, nebudou existovat žádná omezení [o prodeji zařízení Apple v Číně],“ sliboval vrchní manažer v rozhovoru pro Bloomberg. – A zadruhé, pokud k tomu dojde, budu první, kdo se postaví proti takovým opatřením. Apple je můj učitel. Ale může student jít proti svému učiteli? Nikdy“.

Podle Zhengfei je nyní hlavním úkolem Huawei snažit se najít cestu ven z této situace. Bojkot technologie Apple, a ještě více, zákaz jeho prodeje v Číně nepomůže Huawei „opravit letadlo, které by nemělo být za žádnou cenu.“

Bude Apple zákazan v Číně?

Je velmi příjemné slyšet takové rozumné myšlenky od člověka, který má moc a vliv. Nicméně, vážně věřit, že čínská vláda mohla uložit zákaz prodeje vybavení Apple, to by bylo více než naivní. Faktem je, že čínská ekonomika je do značné míry závislá na Apple, který nejen poskytuje tisíce Číňanů s prací. Ale také doplňuje rozpočet země o miliony dolarů v daňových odpočtech. Souhlasíte, že je hloupé zabít kuře, které vám nese zlaté vejce.

2019-05-28T11:45:02+01:0028 května, 2019|news|