Společnost Samsung začala dodávat pružnou matici společnosti Apple

//Společnost Samsung začala dodávat pružnou matici společnosti Apple

Společnost Samsung začala dodávat pružnou matici společnosti Apple

Skládající se smartphony začaly nabývat síly, ale společnost Samsung už přemýšlela o tom, že začne nabízet flexibilní matice svým přímým konkurentům – Apple a Google. Podle společnosti ETNews mohou tyto společnosti skutečně zajímat obrazovky tohoto typu – vytvářet vlastní skládací smartphony.

Podle insiderů poskytla společnost Samsung Apple s 7,2palcovou flexibilní obrazovkou pro testování. Je pozoruhodné, že podobná matice se již používá v Samsung Galaxy Fold, i když je o něco větší.

Jihokorejský výrobce nemá v úmyslu udržovat skládací technologii displeje tajemstvím a činí ji výhradní. Místo toho Samsung doufá, že se stane největším dodavatelem skládacích matric na světě. Společnost dnes může vyrábět 2,4 milionu zobrazení ročně. Pokud je však poptávka vysoká – společnost Samsung je připravena zvýšit nabídku skládacích matic – až 10 milionů ročně.

Připomeňme si, že společnost Samsung je největším dodavatelem OLED obrazovky. Vlastní 95% světového trhu. Navíc jihokorejský gigant má exkluzivní smlouvu na dodávku displejů pro iPhone. Nejbližší konkurence – LG Display, bohužel vývoji nestíhá.

Zdroj nehlásí, jak společnost Apple reagovala na návrh společnosti Samsung. Je však známo, že v Cupertino mají všechny možnosti vytvářet skládací chytré telefony – které stojí pouze desítky registrovaných patentů, ať už se jedná o způsoby podobných zařízení. Neexistují však spolehlivé informace o tom, že společnost může pracovat nad skládacím iPhone.

2019-03-05T16:00:15+01:005 března, 2019|news|