Apple uznal, že iPhone je příliš drahý

//Apple uznal, že iPhone je příliš drahý

Apple uznal, že iPhone je příliš drahý

Apple si je vědom problému vysokých cen svých produktů. Takové prohlášení vydal výkonný ředitel společnosti Jeff Williams během projevu na univerzitě v Elonu. Podle něj se společnost dlouhodobě snaží řešit tyto problémy. A Apple to hodlá udělat především na rozvíjejících se trzích.

Během přednášky jeden ze studentů zeptal se Williamsa na to, zda má Apple plán na snížení cen produktů. Jako argument citoval zprávy analytických společností, pro které byly vypočítány náklady na produkty společnosti Apple. Student předpokládal, že Apple by mohla bez následků pro sebe snížit ceny svých produktů, díki čemu by se zvednou prodej. Výkonný ředitel odpověděl na tuto otázku takto:

Všechny tyto příběhy, které údajně počítaly skutečnou hodnotu našich produktů, mě pronásledovaly od samého počátku mé práce v Apple. Analytici nemají ponětí o tom, co představuje konečnou cenu a kolik pozornosti věnuje Apple tvorbě svých produktů.

Například výkonný ředitel popsal, jak byl vytvořen tracker aktivity Apple Watch: k těmto účelům bylo zapojeno celé fyziologické laboratoře a zdravotnický personál a na samotném testování se zúčastnilo asi 10 tisíc lidí.

Nicméně, Jeff Williams připustil, že problémy s cenami jsou.

Nechceme být elitní společnost. Chceme být rovnostářská společnost. Abychom dosáhli tohoto stavu, stále máme hodně práce na trhu rozvojových zemí.

2019-02-28T12:39:49+01:0028 února, 2019|news|