Apple vymyslela jak udělat z iPhone finanční nástroj

//Apple vymyslela jak udělat z iPhone finanční nástroj

Apple vymyslela jak udělat z iPhone finanční nástroj

 

Apple má v plánu vyrábět kreditní karty, které budou k dispozici uživatelům aplikace Wallet. Informuje o tom The Wall Street Journal, s odkazem na zdroje blízké plánům společnosti. Jelikož samá Apple nemá právo na vedení bankovní činnosti, za emise „plastu“ bude zodpovědný bankovní holding Goldman Sachs. Kreditní karta dává možnost rozšířit funkčnost platebního servisů Apple Pay, a tak poskytnout uživatelům zařízení Apple nové finanční možnosti.

Podle údajů The Wall Street Journal, společný proekt Apple a Goldman Sachs, stvoření kreditní karty, dobíhá do konce. To znamená že vnitřní testování „plastů“ oběma dvěma společnostmi začne v nejbližší době, a bude pokračovat několik měsíců. Jakmile skončí zkušební test, karta bude představena uživatelům. Pravděpodobně prezentace se bude konat už na konci roku.

Apple ma svůj zájem.

Rozšíření možností uživatelům není jediná cíl, kterou chtěj dosáhnout stvořením vlastní kreditní karty. Jasně, že Apple chce ještě víc zvednout svůj příjem z poskytovaných finančních služeb, jediným zdrojem kterého do teď byl Apple Pay. Společnost bere provize za každou transakce, která byla provedena pomocí bezkontaktní servisem. Ale neplatí to klient ale banka.

Apple Wallet

Navíc, Apple plánuje motivovat uživatele víc spolupracovat s Wallet, řekli o tom v The Wall Street Journal. Proto bylo rozhodnuto přidat do aplikace něco podobného jako „kolečka“, kteří pořád zavírají majitele Apple Watch. Na základě toho, Wallet bude hlásit uživatelům o jejich názorech během nákupu.
Zakoupeným zboží a střední statistických částkách, které nechávají ve obchodech.

2019-02-25T14:53:34+01:0025 února, 2019|news|