Tim Cook byl žalován pro klamavé investory

//Tim Cook byl žalován pro klamavé investory

Tim Cook byl žalován pro klamavé investory

Apple je neustále žalován. Ale pokud to někteří dělají pouze za účelem vydělávání peněz, přece jen, že za výhru podniku se obvykle spoléhá náhrada za zraněnou stranu, jiní upřímně věří, že nemají žádný jiný způsob, jak vrátit svou oblíbenou společnost. Naneštěstí je někdy velmi obtížné rozlišovat mezi jednoduchými lovci peněz a skutečnými bojovníky za spravedlnost. Navíc, pokud soud není žalován na společnost jako celek, ale na zástupce svého vedení.

Tento týden okresní soud v severní Kalifornii zaregistroval žalobu proti Timu Cookovi a Luke Maestriovi, která požadovala, aby byli shledáni vinnými z utajení důležitých údajů o obchodních aktivitách společnosti Apple, aby se zabránilo poklesu hodnoty společnosti. Podle žalobce generální ředitel a provozní ředitel společnosti Apple úmyslně uchovávají údaje o prodeji iPhone, protože vědí, že sdělením skutečnosti, že klesající poptávka povede ke snížení hodnoty akcií společnosti.

Jak nás Apple podvádí
Ale problémem není jen toto, žalobce uvádí. Tim Cook ignoroval mnoho otázek analytiků na konferenci o výsledcích společnosti na čínském trhu, což je jedna z klíčových otázek. Generální ředitel poznamenal, že společnost se cítí skvěle, i přes blížící se prázdninovou sezónu, která se tradičně vyznačuje nižším prodejem.

Další tvrzení, popsané v soudním sporu, je to, že Apple velmi snadno „odstěhoval“ ze skandálu s úmyslným poklesem výkonu iPhone s opotřebovanými bateriemi. Navzdory tomu, že se v Cupertinu dohodli na výměně vadných komponentů za výraznou slevu, se společnost rozhodla, že se na to nebude podrobně zabývat. A měl bych si být jistý žalobcem. Koneckonců, pokud uživatelé chtějí nadále používat starý iPhone místo nákupu nového modelu, není to jednoznačně ve prospěch společnosti Apple.

Nekonečně nesoucí fakta a nahrazení konceptů, které Cook a Maestri vykonávají, vede k nesprávnému posouzení činností společnosti Apple, žalobců. Nakonec bude odhaleno veškeré tajemství a akcie společnosti budou mít ještě vážnější pokles než ten, který nastal na začátku roku. V tomto případě akcionáři ztratí spravedlivou částku svých investic, prostě proto, že vedení společnosti nezveřejnilo pravdu včas.

2019-05-21T12:25:18+01:0021 května, 2019|news|